top of page
osteopaat.jpg

Osteopathie

De osteopaat

Een osteopaat is een medische professional die gespecialiseerd is in osteopathie, een vorm van geneeskunde die zich richt op het behandelen van aandoeningen en het bevorderen van het algemene welzijn door middel van manuele manipulatie van de gewrichten, spieren en weefsels.

Osteopathie is gebaseerd op het concept dat het lichaam een ​​geheel is en dat alle systemen van het lichaam samenwerken om de gezondheid te handhaven.
Osteopaten weten dat het lichaam een ​​inherent vermogen heeft om zichzelf te genezen en dat een goede beweging en functionaliteit van de gewrichten en weefsels essentieel zijn voor het behoud van de gezondheid.

Een osteopaat maakt gebruik van een verscheidenheid aan manuele technieken, zoals manipulatie, mobilisatie en massage, om de structuur en functie van het lichaam te verbeteren. Ze evalueren niet alleen het specifieke gebied van de klacht, maar onderzoeken ook andere delen van het lichaam die mogelijk bijdragen aan de symptomen.

Osteopathie wordt vaak gebruikt bij de behandeling van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn en sportblessures. Het kan ook worden toegepast bij andere aandoeningen, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, ademhalingsproblemen en menstruatieklachten.

bottom of page