top of page
Osteopathie.jpg

Osteopathie

Osteopathie

 Osteopaten zijn opgeleid om in het hele menselijke lichaam op zoek te gaan naar structuren die door hun verlies aan beweeglijkheid of elasticiteit de oorzaak kunnen zijn van de klacht.

Schouder behandeling

Wat is osteopathie?

Aanhoudende rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, … veel mensen leven met dit soort klachten die niet makkelijk te behandelen zijn.

Chiropractie behandeling

De behandeling

De behandeling wordt voorafgegaan door een grondige klachtenanamnese en een uitgebreid bewegingsonderzoek Hieruit moet blijken welke structuur zijn beweeglijkheid.

osteo3.webp

Zelfgenezend vermogen

Elk mens heeft van nature een innerlijke kracht die er naar streeft het lichaam zo gezondmogelijk te houden, zich te verdedigen en aan te passen.

Osteo5.webp

Uitgangspunten van de osteopathie

Biologisch is de mens één geheel en alle afzonderlijke delen (systemen) beïnvloeden elkaar. Alles in het menselijk lichaam is beweeglijk, kan bewegen en moet bewegen. De mens draagt in zich een zelfherstellend vermogen, osteopathie activeert dit.

Osteo6.webp

De osteopaat

Osteopaten behandelen het lichaam als één geheel en maken gebruik van manuele technieken om de structuur en functie van het lichaam te verbeteren, waaronder het manipuleren van spieren, gewrichten en weefsels, om het natuurlijke genezingsproces te bevorderen en de gezondheid te optimaliseren.

Osteo8.jpg

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen omvatten onderwerpen zoals de toepasbaarheid van osteopathie bij specifieke aandoeningen, de duur, frequentie en de kosten van behandelingen.

bottom of page